Stichting
21752
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21752,bridge-core-2.0.3,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Stichting

De Stichting wordt vertegenwoordigd door een bestuur, dat vier keer per jaar bijeen komt.

Voorzitter: Wendela Sandberg
Secretaris: Jan Gijsen
Penningmeester: Joanna van Dorp
Leden: Steven de Clercq, Elfride Zeldenrust, Henk Stoltz, Willem ter Slaa

Adviseurs: Roosmarijn Ubink (Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen), Juliette Jonker (Cultuurfonds Stichtse Vecht), Marcel Blekendaal (Cultuurmakelaar Stichtse Vecht)

Inspiratiedocument gemeenteraadsverkiezingen 2022

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 heeft de stichting Vechtsnoer een cultuurnotitie laten maken om input te geven voor de invulling van de programma’s van de verschillende politieke partijen. Tot ons genoegen is dit advies door een aantal partijen opgepakt en verschillende onderdelen hebben hun weg gevonden in het huidige college werkprogramma.

Voor de verkiezingen van 2022 hebben wij opnieuw een document geschreven onder de titel “Inspiratiedocument verkiezingen 2022”. Op initiatief van de Cultuurmakelaar hebben wij dit aangevuld met een paragraaf waarin wij de wensen en ideeën uit het veld van de levende kunsten hebben gebundeld onder de titel “Input cultuur gemeenteraadsverkiezingen”. Beide documenten zijn via onderstaande links te lezen.

Inspiratiedocument verkiezingen 2022

input cultuur gemeenteraadsverkiezingen

Gerealiseerde en lopende projecten
De Kracht van
Stichtse Vecht

Op basis van het  Narratief dat Marinke Steenhuis ontwikkelde voor de Cultuurnota van Stichtse Vecht schreven Steven de Clercq en Juliette Jonker i.o.v. Vechtsnoer het boek ‘De Kracht van Stichtse Vecht, landschap en cultuurhistorie’. Eind maart 2018 is het eerste exemplaar gepresenteerd aan de burgemeester en de nieuwe gemeenteraad.

Zicht op de
Vechtstreek

Het project ‘Zicht op de Vechtstreek’ ontsluit dit prachtige gebied door diverse thematische fiets-, vaar- en wandelroutes routes die tevens langs de aangeslotenen van Vechtsnoer voeren. Ook is hier alle nuttige informatie te vinden inzake fiets- en bootverhuur en overnachten.
De routes zijn te vinden op www.zichtopdevechtstreek.nl te zien. Of download de gratis route-app!

Digitaliseringsproject
‘Op en rond de buitenplaats’

In dit project is van de aangesloten organisaties archiefmateriaal rond het onderwerp ‘Op en rond de buitenplaats’ gedigitaliseerd. Het resultaat wordt vertoond via acht webexposities op de website van het RHC: www.rhcvechtenvenen.nl en op de beeldbank van het RHC.

Sponsors

Stichting het Vechtsnoer wordt gesteund door: