Cultuurnotitie
22182
page-template-default,page,page-id-22182,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Nieuw beleid kunst en cultuur gemeente Stichtse Vecht

De gemeente is bezig met een cultuur- en erfgoedprogramma (nota). En wil graag weten wat ze daarin niet moeten vergeten of kijken wat wel goed gaat en wat we moeten behouden (qua subsidies). Wat is belangrijk op cultuurgebied?

Lees bijgaand document ter inspiratie, reacties mogen naar de cultuurmakelaar of direct naar de gemeente (Miriam van Gelder)

Cultuur2023


Huidig cultuurbeleid gemeente Stichtse Vecht

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 heeft de stichting Vechtsnoer een cultuurnotitie laten maken om input te geven voor de invulling van de programma’s van de verschillende politieke partijen. Tot ons genoegen is dit advies door een aantal partijen opgepakt en verschillende onderdelen hebben hun weg gevonden in het huidige college werkprogramma.
Dit proces hebben wij herhaald in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Wij hebben de cultuurnotitie nog eens tegen het licht gehouden en bekeken welke onderdelen extra onder de aandacht moesten worden gebracht. Corona gaf ons de paradoxale boodschap dat we diep van elkaar afhankelijk zijn voor onze gezondheid en ons leven, maar dat de oplossing nu juist lag in het terugtrekken op eigen terp: afstand houden, thuisblijven en zo min mogelijk anderen zien. Juist culturele voorzieningen kunnen mensen helpen nieuwe betekenis te geven aan de onderlinge verhoudingen en verbinding. Met elkaar zullen we moeten investeren in het mogelijk maken van ontmoeting en het aanboren van onze creatieve vermogens in het zoeken van nieuwe oplossingen.

Daarnaast hebben wij op initiatief van de cultuurmakelaar een paragraaf toegevoegd waarin wij de wensen en ideeën uit het veld van de levende kunsten hebben gebundeld.

Wij hebben er voor gekozen om er geen lijvig rapport maar een korte overzichtelijke lijst van te maken (het inspiratiedocument). Wij hopen dat het doorlezen van dit document leidt tot een geïnspireerde ‘cultuurparagraaf’ in het nieuwe ‘college werkprogramma’. Mocht u meer willen lezen, het document ‘input cultuur’ bevat ook de afzonderlijke inbreng van de verschillende partijen. Voor een toelichting zijn wij altijd bereikbaar.

ambitie voor cultuur – 24 april 2017

Inspiratiedocument verkiezingen 2022

input cultuur gemeenteraadsverkiezingen