Cultuurmakelaar
19153
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19153,bridge-core-2.0.3,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.1.3,select-theme-ver-7.2,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Vraag en aanbod Cultuurmakelaar

In 2019 heeft de gemeente Stichtse Vecht een cultuurmakelaar aangesteld. Deze functie wordt vervuld door beeldend kunstenaar Marcel Blekendaal (ook bekend als de Polderwachter).

Eén van de taken van de cultuurmakelaar is om vraag en aanbod in de kunst, cultuur en het erfgoed bij elkaar te brengen. Heeft u een ruimte die gevuld moet worden of zoekt u juist ruimte? Zoekt u een artistieke invulling van uw programma of wil je nu eindelijk eens optreden voor publiek? Laat maar weten, de cultuurmakelaar probeert vraag en aanbod te koppelen!

De cultuurmakelaar houdt elke vrijdag van 10-16 uur spreekuur op Fort Maarsseveen. U bent van harte welkom!

De cultuurmakelaar is ondergebracht bij de stichting Vechtsnoer en heeft de volgende taken:

verbindingen leggen in het veld tussen de 'levende kunsten' onderling.

verbindingen leggen tussen de 'levende kunsten' en het erfgoed

promotie van de activiteiten op kunst- en cultuurgebied in de gemeente

schakel tussen 'het veld' en de gemeente

...en wat verder ter tafel komt...

Contactgegevens:

Cultuurmakelaar Marcel Blekendaal

cultuurmakelaar at vecht.nl

06 15373226

Ode
Bijeenkomsten en de nieuwsbrief

Om het contact met het veld van de ‘levende kunsten’ te verstevigen organiseert de cultuurmakelaar in het voor- en najaar een bijeenkomst voor de kunst en cultuursector in Stichtse Vecht. Wilt u hier ook voor worden uitgenodigd? Laat dat dan even weten aan de cultuurmakelaar, dan komt u ook op de lijst.

Daarnaast verschijnt er met zekere regelmaat een nieuwsbrief van de cultuurmakelaar met tips, vragen, antwoorden en oproepjes. Ook hiervoor kunt u zich als geïnteresseerde opgeven. Dan bent u altijd op de hoogte van wat er speelt in de gemeente.

nieuwsbrief 290921

Ik Toon! Doe mee!

Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen hen vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. Daar brengt de iktoon-campagne in de maand juni verandering in.
Heel Nederland is dan het podium van alle amateurkunstenaars.

Doe mee als amateurkunstenaar of als organisatie en toon wat jij of jouw mensen in huis hebben, individueel of met een groep. Er is van alles mogelijk: van talentenjachten en exposities tot workshops en voorstellingen. Van een dansopvoering van zeventigplusdames met rollator tot een gecomponeerd muziekstuk dat wordt gespeeld op auto-onderdelen. De invulling bepaal je zelf en deelname is gratis.

De cultuurmakelaar is coördinator van IkToon in de gemeente Stichtse Vecht.