Cultuurmakelaar
19153
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19153,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Vraag en aanbod Cultuurmakelaar

De functie van cultuurmakelaar in de gemeente Stichtse Vecht wordt vervuld door beeldend kunstenaar Marcel Blekendaal (ook bekend als de Polderwachter).

Eén van de taken van de cultuurmakelaar is om vraag en aanbod in de kunst, cultuur en het erfgoed bij elkaar te brengen. Heeft u een ruimte die gevuld moet worden of zoekt u juist ruimte? Zoekt u een artistieke invulling van uw programma of wil je nu eindelijk eens optreden voor publiek? Laat maar weten, de cultuurmakelaar probeert vraag en aanbod te koppelen!

De cultuurmakelaar houdt elke vrijdag van 10-16 uur spreekuur in het brugwachtershuisje in Maarssendorp. U bent van harte welkom!

De cultuurmakelaar is ondergebracht bij de stichting Vechtsnoer en heeft als opdracht verbindingen te leggen tussen de culturele organisaties onderling en tussen de levende kunsten en ons erfgoed.
Daarnaast organiseert hij bijeenkomsten, staat klaar met raad en daad bij culturele activiteiten en hij verzorgt (in samenwerking met de lokale media) de activiteitenagenda.

Contactgegevens:

Cultuurmakelaar Marcel Blekendaal

cultuurmakelaar at vecht.nl

06 15373226

Ode
Bijeenkomsten en de nieuwsbrief

Cultuurcafe

Om het contact met het veld van de ‘levende kunsten’ te verstevigen organiseert de cultuurmakelaar in het voor- en najaar een bijeenkomst voor de kunst en cultuursector in Stichtse Vecht. Wilt u hier ook voor worden uitgenodigd? Laat dat dan even weten aan de cultuurmakelaar, dan komt u ook op de lijst.
Het volgende cultuurcafe is in het najaar. Datum en tijd volgen nog…


Nieuwsbrief

Daarnaast verschijnt er met zekere regelmaat een nieuwsbrief van de cultuurmakelaar met tips, vragen, antwoorden en oproepjes. Ook hiervoor kunt u zich als geïnteresseerde opgeven. Dan bent u altijd op de hoogte van wat er speelt in de gemeente.

Nieuwsbrief CM okt 2023

 

Jaarverslag

Hier vindt u het jaarverslag cultuurmakelaar 2023 met een overzicht van zijn werkzaamheden.

brugwachtershuisje
Brugwachtershuisje

De cultuurmakelaar neemt in samenwerking met de stichting Vechtsnoer, de winkeliers in Maarssen en het culturele veld het tijdelijke beheer van het brugwachtershuisje in Maarssendorp voor zijn rekening. Het huisje staat op de nominatie om te worden verkocht. Tot die tijd wordt het gebruikt als piepklein huiskamertheater, als VVV en als ontmoetingsplek.

Kom gerust eens langs!

Lees hier het plan brugwachter

Of volg de ontwikkelingen via Facebook en/of Instagram @brugwachtershuisjemaarssen

Jongeren cultuurraad

Hoe betrekken we jongeren bij de kunst en cultuur in Stichtse Vecht? Daar kunnen wij van alles op verzinnen, maar het is natuurlijk nog beter om het de jongeren zelf te vragen.

De cultuurmakelaar heeft een groep jongeren verzameld die meedenkt over kunst en cultuur in Stichtse Vecht. Dus als u vragen heeft (hoe maak je een activiteit aantrekkelijk voor jongeren? Welke maatschappelijke stage is interessant om aan te bieden? Hoe gebruik ik de nieuwste (social) media?), laat het weten! De cultuurmakelaar gooit het in de groep.

En mocht je als jongere ook een rol willen spelen, laat het weten! Want hoe meer jongeren we actief weten te betrekken hoe leuker het wordt. Toch?

Gluren
De cultuurmakelaar coördineert verschillende initiatieven in de gemeente, waaronder Gluren bij de buren.

Tijdens Gluren bij de Buren treden lokale amateurkunstenaars op en verwelkomen gastvrije hosts de hele wijk. In 29 gemeenten verspreid door heel Nederland kun je genieten van cultuur in de tuin. De veranda is het podium, de loungesets staan uitgestald voor publiek. Wees welkom om met een kopje koffie of thee in de hand het vliegensvlugge pianospel van je buurmeisje op de eerste rang bij te wonen.
Ook dit jaar doen we weer mee! Op 30 juni. Aanmelden van acts en lokaties kan via de site van Gluren bij de buren