Cultuurmakelaar
19153
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19153,bridge-core-2.0.3,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Vraag en aanbod Cultuurmakelaar

Sinds 2019 heeft de gemeente Stichtse Vecht een cultuurmakelaar. Deze functie wordt vervuld door beeldend kunstenaar Marcel Blekendaal (ook bekend als de Polderwachter).

Eén van de taken van de cultuurmakelaar is om vraag en aanbod in de kunst, cultuur en het erfgoed bij elkaar te brengen. Heeft u een ruimte die gevuld moet worden of zoekt u juist ruimte? Zoekt u een artistieke invulling van uw programma of wil je nu eindelijk eens optreden voor publiek? Laat maar weten, de cultuurmakelaar probeert vraag en aanbod te koppelen!

De cultuurmakelaar houdt elke vrijdag van 10-16 uur spreekuur op Fort Maarsseveen. U bent van harte welkom!

De cultuurmakelaar is ondergebracht bij de stichting Vechtsnoer en heeft als opdracht verbindingen te leggen tussen de culturele organisaties onderling en tussen de levende kunsten en ons erfgoed.
Daarnaast organiseert hij bijeenkomsten, staat klaar met raad en daad bij culturele activiteiten en hij verzorgt (in samenwerking met de lokale media) de activiteitenagenda.

Contactgegevens:

Cultuurmakelaar Marcel Blekendaal

cultuurmakelaar at vecht.nl

06 15373226

Ode
Bijeenkomsten en de nieuwsbrief

Om het contact met het veld van de ‘levende kunsten’ te verstevigen organiseert de cultuurmakelaar in het voor- en najaar een bijeenkomst voor de kunst en cultuursector in Stichtse Vecht. Wilt u hier ook voor worden uitgenodigd? Laat dat dan even weten aan de cultuurmakelaar, dan komt u ook op de lijst. Hier onder staat het verslag van de laatste bijeenkomst.

cultuurbijeenkomst 10-03-2022

Daarnaast verschijnt er met zekere regelmaat een nieuwsbrief van de cultuurmakelaar met tips, vragen, antwoorden en oproepjes. Ook hiervoor kunt u zich als geïnteresseerde opgeven. Dan bent u altijd op de hoogte van wat er speelt in de gemeente.

nieuwsbrief cm maart 22

Verenigingsmarkt
Gluren
Kom naar de Verenigingsmarkt!

Op 26 juni aanstaande organiseert de cultuurmakelaar samen met Vera Vandervesse (van de website KunstaandeVecht.nl) een verenigingsmarkt op Fort Maarsseveen. Tijdens de maandelijkse Fort Zon Dag presenteren wij een ruim aanbod aan kunst en cultuur op het fortterrein. Gratis entree, van 11.00 tot 18.00 uur (de markt is van 11.00 tot 15.00 uur, daarna live muziek). Het Programma Verenigingsmarkt vindt u hier en op de site van fort Maarsseveen. (Er kunnen nog kleine wijzigingen plaatsvinden).

Voor verenigingen in de kunst en cultuur een mooie kans om kennis te maken met elkaar en om te laten zien, horen en ervaren wat zij doen (en misschien nieuwe leden / deelnemers te werven). Deelname is gratis, lunch (voor 2 personen) wordt verzorgd. Meld u wel even aan bij de cultuurmakelaar.

Voor het publiek de manier om kennis te maken met het ruime aanbod aan muziek-, dans-, theater- en creatieve verenigingen in onze gemeente. Voor meer informatie: bel of mail de cultuurmakelaar

Gluren bij de buren

Zondag 3 juli speelt, zingt, danst, struint en gluurt de hele stad door de huiskamers en tuinen! Tijdens Gluren bij de Buren veranderen huiskamers en tuinen in tijdelijke podia met een intieme sfeer. Enthousiaste deelnemers stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt. Kijk op de site voor wie waar en wanneer speelt en stel uw eigen programma samen.

De organisatie heeft ervoor gekozen om Struinen in de Tuinen helemaal om te dopen tot Gluren bij de Buren! Eigenlijk verandert er naast de naam zelf niet zoveel, behalve dit leuke feit: nu kunnen hosts met tuin óf huiskamer meedoen. Heb je dus geen tuin, maar had je altijd al mee willen doen tijdens de zomer-editie? Dat kan dan nu gewoon met je huiskamer.

De cultuurmakelaar is coördinator van Gluren bij de buren in de gemeente Stichtse Vecht.